Vanaf mijn 18de tot haar 36ste jaar heeft mijn leven zich voornamelijk buiten en in de natuur zich afgespeeld. Wereldwijd heb ik gevaren op grote traditionele zeilschepen als matroos met zeilreizen naar de middellandse zee, de Oostzee en Spitsbergen de Noordpool, maar ook als schipper in Nederland op de rondvaart in Amsterdam en op een tweemast klipper op het wad en het ijsselmeer. Tijdens mijn reizen ben ik mij bewust geworden van de kracht van de natuur, de wind en de zee. Daardoor ben ik ook bewuster in het leven gaan staan. Toen ben ik eigenlijk al begonnen met coachen. Daarnaast heb ik ook nog gewerkt als skilerares, activiteitenbegeleidster en sport- en spel begeleidster, waar ik veel ervaring op deed om mensen letterlijk in beweging te krijgen.

In 2010 begon ik als professioneel coach/trainer bij Greenpeace daar heb ik drie jaar gecoacht en getraind in rollenspellen, gespreks-, presentatie- en communicatietechnieken. Sinds 2013 ben ik voor mezelf begonnen om mensen kapitein te maken van hun eigen leven. Omdat nieuw positief gedrag vaak lastig aan te leren is, zocht ik steeds naar een betere manier om mensen daarbij te helpen. Daarom begon ik in 2015 als eerste coach in Nederland met Virtual Reality te werken. Virtual Reality en ook andere immersive technologieën zijn een heel erg krachtig middel om te helpen bij het doorbreken van negatieve gedragspatronen. Zo zijn we nu bezig om de Captain App te ontwikkelen.

De Captain App is een holistische digitale preventie tool, een smartphone App met AI en Hologram coach/ buddy. Na grondig marktonderzoek en een haalbaarheidsonderzoek hebben wij subsidie gekregen vanuit het Netherlands Enterprise Agency (RVO) om ons te ondersteunen bij deze ontwikkeling. De Captain App gaat je letterlijk in beweging brengen en helpt gezond gedrag te stimuleren, zodat jij de kapitein van je leven kan zijn.

Wij willen graag samenwerken met een grote organisatie om de Captain App dit jaar te piloten. Werk of ken jij een grote organisatie die te maken heeft met een hoog ziekteverzuim door burn-out en levensstijl ziekten? Neem dan contact met ons op, want wij willen graag helpen.

Be the Captain of Your Life!!

CaptainVR H20 Esports campus – Rabo Esports Stadium Amsterdam
#burnoutpreventie #coaching #training #therapy #AI #AR #hologram

StressVRij!

 

 
 

 
 

 
 

 

Wat er gebeurt in de hersenen als je stress of angst ervaart, is dat de amygdala wordt geactiveerd. Dit deel van je hersenen is verantwoordelijk voor je vecht-, vlucht-, bevriezing’s reactie. Als je wordt getriggerd in deze reactie, dan kan je niet optimaal functioneren, niet helder nadenken of handelen.

Dit is wat je nu overal ter wereld ziet gebeuren: Vanwege Covid-19, Lockdown en wat er met George Floyd is gebeurd, worden mensen getriggerd in deze vecht-, vlucht-, bevriezing’s reactie. Om weer wat gevoel van controle te krijgen, gaan mensen bijvoorbeeld wc-papier verzamelen of gaan protesteren of rellen.

Wat ik doe in mijn coaching is mensen leren hoe ze beter met stress kunnen omgaan, zodat mensen optimaal kunnen functioneren in stressvolle situaties. Met Virtual Reality kan dat nu op de meest effectieve manier.

Virtual Reality is een perfect hulpmiddel voor het overwinnen van stress, angst en het doorbreken van patronen. Life Coaching met de virtuele bril is een ontzettend effectieve manier van coaching, en heeft al voor verbazingwekkende resultaten gezorgd.

Voor veel mensen is de stap te groot om zichzelf in ongemakkelijke situaties te confronteren die stress en angst veroorzaken. Virtual Reality biedt de mogelijkheid om situaties in alle rust, op een veilige manier in een virtuele omgeving te ervaren. We bootsen levensechte situaties na en helpen mensen daarmee stress te herkennen, reguleren en reduceren en hun angsten onder ogen te zien.

Doordat men als het ware wordt ondergedompeld in de virtuele wereld, komen veel onderliggende patronen en angsten naar boven die we kunnen aflezen uit reactie en lichaamshouding. Het prettige aan virtual reality coaching is dat het wordt toegepast binnen een veilige omgeving, door een vertrouwelijke coach die de cliënt rustig door het proces heen begeleidt. Gezamenlijk doorbreken zij de angst en zetten zij de negatieve denkbeelden om naar positieve denkbeelden. Hierdoor leert de cliënt om (stapje voor stapje) in zowel zijn/haar denken als doen anders te reageren op bepaalde situaties, met als doel de angstcirkel uiteindelijk volledig te doorbreken.

Laat je leven niet leiden door stress en angst – word de kapitein van je eigen leven!

Empowering People with Virtual Reality!

 

Dana-Maria Faneker

Dana-Maria Faneker has won the Samsung VR Challange for the best VR idea in the Netherlands. That means that Samsung is going to help her to launch this idea called:” Fear or Love!” first as a pilot in the Netherlands and then maybe worldwide. With her Start-up called ”CaptainVR” she is educating coaches, trainers, therapists and psychologists to work with this new technology. So they can help people to get rid of all their fears and trauma’s, so they can realize their goals and dreams.

Her mission is to help people to become the Captains of their Lifes. Rather than slaves TO their lives, or of their behaviors. With Virtual Reality this is now possible in the most powerful way.


CaptainVR is introducing very effective Virtual Reality Coaching applications that will empower people in the most effective way.

CaptainVR in Tygers magazine

 

Last month CaptainVR appeared in Tygers Magazine; the online startup magazine that focuses primarily on young entrepreneurs. Read the article below:

Coaching to get rid of social anxieties with virtual reality
Dana-Maria Faneker is a life coach based in The Hague and owner of the start-up Captain VR, a training center for virtual reality coaches. The idea is to train people already active as coaches to utilize virtual reality technology and techniques. Dana-Maria: ‘It is my stated mission to assist people in becoming the captain of their own life.’

For over 15 years, Dana-Maria has been active around the world as co-ordinator, teacher, trainer and coach for activities, sports and games, skiing and – her other great passion – sailing. She also was a trainer-coach in communications at Greenpeace. In the spring of 2013 she started working as a life coach. Enter Captain VR.

Continue reading..

 

 

 

Koers Captain VR

 

Door Louise

Stel je eens voor. Je bent net 22 geworden, bijna afgestudeerd en de wereld ligt aan je voeten. Dagelijks gaan er nieuwe deuren voor je open maar toch blijft de toekomst voor jou een raadsel; je weet namelijk niet wat je wilt.

Dat zoekende meisje was ik, Louise. Aangenaam. In de afgelopen jaren ben ik de meest variërende evenementen afgestruind in hoop ‘mijn ding’ te vinden en halsoverkopte beslissingen op carrièregebied vroegtijdig te voorkomen. Dit was uiteraard erg goed voor mijn zelfkennis en ontwikkeling. Echter werd de keuze (‘What is next?!’) er niet bepaald makkelijker op. Na elke introductie, ontmoeting en na ieder inspirerend gesprek werd mijn interesseveld namelijk alleen nog maar breder. Wat nu? Ik besloot mijn gevoel te volgen en kwam zo terecht bij Captain VR.
Dana en ik hebben elkaar vorige maand ‘toevallig’ ontmoet op de Campus Party Europe in Utrecht. Ik zou daar een paar uurtjes komen helpen als vrijwilliger en net toen ik binnenliep had Dana haar Samsung VR Challenge gewonnen: http://www.samsung.com/…/vrees-of-liefde-is-beste-vr-idee-v…. Mij werd toen gevraagd of ik even op haar stand wilde passen en ik mocht de apps op de VR bril uitproberen. Ik ben mijn hele leven al bezig met het overkomen van angsten en sociale fobieën en toen ik de bril opzette voelden de gespeelde scenario’s zo levensecht dat mijn oude angsten weer bovenkwamen. Het idee achter Captain VR liet dan ook een grote indruk op mij achter. In het kader van mijn studie ben ik bovendien erg geïnteresseerd in entrepreneurship, technologie en innovatie. Hoe mooi is het dat we in dit high-tech tijdperk leven en mensenlevens kunnen verbeteren met coole technieken en virtual reality brillen!

Ik had dus al gelijk een goed gevoel bij Captain VR en met de authentieke Dana klikte het ook meteen. Na het winnen van de wedstrijd kon zij wat hulp gebruiken met haar start-up en natuurlijk stond ik wel open voor zo’n mooi project. Bij mijn stagegesprek werd ik meteen al hartelijk ontvangen en begroet met drie zoenen. Mijn eerste ‘taak’ was om interessante evenementen gericht aan coaches op te zoeken en in de toekomst zal ik er zelf ook een aantal bijwonen. Perfect voor Louise de evenementenfreak! Daarnaast zal ik werken aan allerlei andere leuke projecten, zoals het bouwen van een Green Screen en ik zal hier en daar een blog schrijven.

Mijn eerste dagen bij Captain VR zitten erop en ik zit vol positieve energie. Ik ben al warm welkom geheten door Liberty van de financiën en ook kat Ella mag me geloof ik wel. Het is zo fijn om samen te werken aan iets dat mensen kan helpen hun angsten te overkomen, juist omdat ik weet hoe bevrijdend dat kan zijn.

Binnenkort volgen meer blogs en updates over Captain VR en het leuke team erachter. We hebben namelijk veel spannende vooruitzichten waar we ons nu al op verheugen.

VRees of Liefde

‘VRees of Liefde’ is beste VR-idee van Nederland

 

Donderdag 26 mei 2016 — Amsterdam, 26 mei 2016 – Dana-Maria Faneker van CaptainVR heeft met ‘VRees of Liefde’ het beste idee voor Virtual Reality in Nederland bed...

Donderdag 26 mei 2016 — Amsterdam, 26 mei 2016 – Dana-Maria Faneker van CaptainVR heeft met ‘VRees of Liefde’ het beste idee voor Virtual Reality in Nederland bedacht. Dat oordeelde de vakjury van de VR Challenge vandaag na de pitches van de drie finalisten. Dana-Maria ontwikkelt haar idee samen met Samsung tot een concrete toepassing. Het product wordt als pilot op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Lees hier het artikel.

 

Op bezoek bij CleVR

 

Vorige week was ik bij CleVR op bezoek. http://clevr.net/nl/

Koploper van Nederland als het gaat om Virtual Reality op het gebied van Therapie.

CleVR maakt interactieve virtual humans waarmee ze mensen met een sociale fobie, maar ook mensen met ernstige angststoornissen kunnen helpen, zoals bijvoorbeeld psychose. De GGZ Parnassia werkt sinds 2010 al met deze technology gemaakt door CleVR. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de verbetering in de gezondheid en welzijn aanzienlijk bevorderd met behulp van Virtual Reality Exposure Therapy, ook wel bekend als VRET. Virtual Reality is binnenkort niet meer weg te denken in de (geestelijke) gezondheidszorg maar ook in de coaching en therapie sector zal heel veel gaan veranderen. Ik vind het super gaaf om aan de rand te staan van zo iets groots.

Het was heel leuk om bij CleVR op kantoor te kijken, waar ook alle andere StartUps zitten van YES!Delft.  Misschien dat ik daar ook wel ooit kom te zitten met CaptianVR.

Ik ben in ieder geval hard aan de weg aan het timmeren om Virtual Reality in de coaching wereld bekend te maken. Deze maand ga ik een workshop geven voor coaches die interesse hebben om te gaan werken met Virtual Reality. Ga voor meer informatie naar www.dana-maria.nl en check de agenda.

Ik heb de crew van CleVR ook laten zien hoe ik als coach mensen help om van hun podiumVRees, netwerkVRees, FeestVRees af te komen.

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken!

VR bril de eerste

 

Net een goed artikel gelezen over Michael Puett. Hier is het artikel te lezen: http://www.nrc.nl/next/2016/05/06/er-bestaat-niet-zoiets-als-het-ware-ik-1616045

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en hem een mail gestuurd en hem gevraagd om een ontmoeting. Hij is op dit moment in Europa en ik hoop hem nog te kunnen treffen voordat hij weer terugvliegt naar de U.S. waar hij werkt als docent Chinese Filosofie op Harvard. Zijn colleges zijn de drukst bezochte colleges van Harvard en trekken gemiddeld zo’n 700 studenten.

Als coach werk ik namelijk met Virtual Reality en in zijn artikel heeft hij gesproken over het doorbreken van gedragspatronen bijvoorbeeld in de vorm van rituelen. Hij zegt ook dat door juist naar buiten te kijken en de interactie met jezelf en de ander te verbeteren, kun je als mens verbeteren.” Met Virtual Reality kan je dat perfect doen en daar zou ik heel graag met hem over in gesprek.

Ik ben de eerste coach in Nederland die met deze technologie werkt en ik geloof dat Virtual Reality op dit moment de meest krachtige tool is waarmee je kan werken om mensen te helpen creator te zijn in plaats van slaaf te zijn van gedragspatronen/ verslavingen. Op dit moment ben ik virtuele werelden aan het bedenken waar dit in mogelijk gemaakt wordt.

Nu maar hopen dat hij het interessant genoeg vindt!

Voor mensen die dit interessant vinden, ik geef deze maand een workshop over Virtual Reality en coaching speciaal voor coaches. Binnenkort meer informatie. Kijk ook even op www.captainvr.nl

-Dana-Maria Faneker

20 jaar geleden

20 jaar geleden was ik voor het eerst aan boord van een zeilschip.
Het zeilschip de Tukker. Een schip dat vaart met (moeilijke) jongeren.
Ik mocht mee omdat ik nauwelijks op school te vinden was, ik spijbelde veel en in werken had ik ook geen zin.

Ik kreeg de keuze of gewoon naar school of mee met dit project met als doel om te achterhalen welke richting ik uit moest met school. werk, mijn leven.
Het zeilschip De Tukker was een begrip in Enschede en ik vond het wel stoer eigenlijk, dat ik was meegevraagd.

De reis was in de Oostzee, in Denemarken en behalve de schipper Niko, een echte schipper met baard en pijp. Waren we met alleen meiden aan boord. Dikke ruzie natuurlijk!

Ini Golbach was ook mee als schipper, het was haar eerste zeilreis aan boord van de Tukker en voor mij, mijn eerste zeilreis uberhaubt.

20160328_142151

Deze reis heeft mijn leven veranderd, ik kwam in een wereld vol mogelijkheden. Weg van de (negatieve) invloeden van de stad en de samenleving, de natuur in, opgescheept op een schip, daar kwam ik tot de kern van dingen. Ik kreeg inzichten over mezelf en over mijn rol in een groep. Ik kreeg besef van mijn eigenwaarde en mijn kracht en mijn talenten. Maar ik werd ook met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik moest (moeilijke) keuzes gaan maken die de koers bepaalden van mijn toekomst.

20160328_112257-1

Het was natuurlijk niet zomaar een leuk zeilreisje. We moesten hard werken aan boord om dat schip van A naar B te zeilen en er waren bepaalde oefeningen om te kijken hoe we daar als persoontje op zouden reageren. We werden bijvoorbeeld een keer gedropt op een eiland en dan moesten we met z’n 2en van de ene havenstad naar de andere zien te komen. Het schip zeilend, wij lopend. Atans dat was volgens mij de bedoeling. Wij zijn gewoon met de bus gegaan:)

20 jaar later organiseer ik zelf zeilreizen met Ini als vaste schipper en het liefst aan boord van de Tukker natuurlijk. Dit zijn zeilreizen met een bepaalde missie. De missie is om mensen weer zelf kapitein van hun eigen leven te laten worden. In plaats van matroos, dekschrobber, verstekeling of zelfs schipbreukeling.

Een positief en leuk leven met een duidelijke koers naar een aankomsthaven die goed voelt.

Er worden coaching en trainingen gegeven gericht op teambuilding, persoonlijke groei, zelfinzicht, etc,.

Dit jaar staan zeilreizen gepland voor mensen met autisme en/of ADHD, deze organiseer ik samen met Hermen Vlothuizen. Hij is gespecialiseerd in deze doelgroep. We hebben een heel goed en effectief programma bedacht om mensen te helpen met het vergroten van zelfinzicht, communicatie en netwerkvaardigheden. De mensen die meegaan zullen dit avontuur nooit vergeten.

Zeilen op deze manier heeft mijn leven veranderd en ik hoop anderen weer te kunnen helpen.

Be the captain of your Life!20160328_120824

Dana-Maria Faneker http://dana-maria.nl/

Ini Golbach http://www.zeilreizen.nu/

Hermen Vlothuizen http://www.nestor-coaching.nl/

meer informatie:

Missionsailor
www.reizenmeteenmissie.nl

contact

Dana-Maria Faneker 06-18137271
Hermen Vlothuizen 06-45057198

Virtual Reality meetup voor coaching en therapie

 

The VR meetup for Coaching and Therapy, Future is Now is going to be great!

We have such a good line up:
1. Yme Canter-Visscher from CleVR 
2. Roos Pot-Kolder a Psychologist and researcher of Parnassia, an organization that specializes in psychiatry in The Hague
3. Benno Brada and Marijke Sjollema founders of The Dolphin Swim Club http://www.thedolphinswimclub.com/

We tried to have CleVR as a guest speaker on our last meetup in November, but they have said they had to prospone because they were onto something big. And they was not aloud to speak about it yet.
But now they will!!!!

Roos is testing the VR applications from CleVR called VRET (Virtual Reality Exposure Therapy) since the end of 2013 on social participation in people with a Psychotic disorder. The test results will be made public!

This is groundbreaking news for the world of therapy and coaching and we are there to witness it.

Also i am so proud to have Benno en Marijke as our guest speakers with their amazing project. They are working with 360 degree video, that if seen by people through goggles creates awareness about the beauty and importance of the ocean. You can literally immerse people into an experience of beauty and/ or the horror’s done by people to the ocean. This experience will feel so real, like you are actually there. This is the most powerfull tool we can work with at the moment.

CleVR and The Dolphin Swim Club will have some demonstrations for you to experience yourself and there will be more demo’s available for you to experience. Thursday the 10th of March in The Bazaar of Ideas in The Hague. Entrance is free and you can buy good food and drinks at the restaurant/ bar. https://www.thestudenthotel.com/news/bazaarofideas-opening

Demos

1. CleVR and Parnassia

2. Swimming with the Dolphins  The Dolphin Swim club

3. Fear of speech and extreme shyness Dana-Maria 

4. Fear of spiders

5. Joost Bosschert: I will be showing how Virtual Reality can be used for sports coaching. It is a versatile addition to an athlete’s regular training, not only for improving technique, but also for focus and mental preparation. In the demo you will be standing on a tennis court or a softball field and experience various aspects of the game. A Microsoft Kinect tracks your movements and a Samsung Gear VR lets you experience the training.

6. The Grocery Store. Using HTC Vive Pre you can walk around and play around with the various objects in the grocery store. Pascal Serranes

7. Interactive agent. Using the Kinect, a computer controlled human agent will scan and react on his environment. Pascal Serranes

8. Improve your speaking skills as Speech Center coaches you through a hostile audience and scanning attention around the room.

We have now 58 people attending. So claim your spot if you are interested and RSVP Yes.

Check out the website for the schedule: http://www.meetup.com/Future-Is-Now-VR-Coaching-Virtual-…/…/

I am looking forward to see you there!
Your Host Dana-Maria Faneker, Co-founder of The VR Coaches  http://dana-maria.nl/virtuele-bril/

VR Coaching and Therapy Meetup, Den Haag

Thursday, Mar 10, 2016, 6:30 PM

Bazaar of Ideas
Hoefkade 9 Den Haag, NL

52 Members Went

Disregard the hype!Believe in the promise, it really is here and it is time to put your people in place and form your action plan. Virtual Reality is going to transform the way we connect, communicate, educate and engage.         Shauna HellerThis is a meetup is for people who are interested in the use of Virtual Reality for coaching processes an…

Check out this Meetup →