20 jaar geleden

20 jaar geleden was ik voor het eerst aan boord van een zeilschip.
Het zeilschip de Tukker. Een schip dat vaart met (moeilijke) jongeren.
Ik mocht mee omdat ik nauwelijks op school te vinden was, ik spijbelde veel en in werken had ik ook geen zin.

Ik kreeg de keuze of gewoon naar school of mee met dit project met als doel om te achterhalen welke richting ik uit moest met school. werk, mijn leven.
Het zeilschip De Tukker was een begrip in Enschede en ik vond het wel stoer eigenlijk, dat ik was meegevraagd.

De reis was in de Oostzee, in Denemarken en behalve de schipper Niko, een echte schipper met baard en pijp. Waren we met alleen meiden aan boord. Dikke ruzie natuurlijk!

Ini Golbach was ook mee als schipper, het was haar eerste zeilreis aan boord van de Tukker en voor mij, mijn eerste zeilreis uberhaubt.

20160328_142151

Deze reis heeft mijn leven veranderd, ik kwam in een wereld vol mogelijkheden. Weg van de (negatieve) invloeden van de stad en de samenleving, de natuur in, opgescheept op een schip, daar kwam ik tot de kern van dingen. Ik kreeg inzichten over mezelf en over mijn rol in een groep. Ik kreeg besef van mijn eigenwaarde en mijn kracht en mijn talenten. Maar ik werd ook met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik moest (moeilijke) keuzes gaan maken die de koers bepaalden van mijn toekomst.

20160328_112257-1

Het was natuurlijk niet zomaar een leuk zeilreisje. We moesten hard werken aan boord om dat schip van A naar B te zeilen en er waren bepaalde oefeningen om te kijken hoe we daar als persoontje op zouden reageren. We werden bijvoorbeeld een keer gedropt op een eiland en dan moesten we met z’n 2en van de ene havenstad naar de andere zien te komen. Het schip zeilend, wij lopend. Atans dat was volgens mij de bedoeling. Wij zijn gewoon met de bus gegaan:)

20 jaar later organiseer ik zelf zeilreizen met Ini als vaste schipper en het liefst aan boord van de Tukker natuurlijk. Dit zijn zeilreizen met een bepaalde missie. De missie is om mensen weer zelf kapitein van hun eigen leven te laten worden. In plaats van matroos, dekschrobber, verstekeling of zelfs schipbreukeling.

Een positief en leuk leven met een duidelijke koers naar een aankomsthaven die goed voelt.

Er worden coaching en trainingen gegeven gericht op teambuilding, persoonlijke groei, zelfinzicht, etc,.

Dit jaar staan zeilreizen gepland voor mensen met autisme en/of ADHD, deze organiseer ik samen met Hermen Vlothuizen. Hij is gespecialiseerd in deze doelgroep. We hebben een heel goed en effectief programma bedacht om mensen te helpen met het vergroten van zelfinzicht, communicatie en netwerkvaardigheden. De mensen die meegaan zullen dit avontuur nooit vergeten.

Zeilen op deze manier heeft mijn leven veranderd en ik hoop anderen weer te kunnen helpen.

Be the captain of your Life!20160328_120824

Dana-Maria Faneker http://dana-maria.nl/

Ini Golbach http://www.zeilreizen.nu/

Hermen Vlothuizen http://www.nestor-coaching.nl/

meer informatie:

Missionsailor
www.reizenmeteenmissie.nl

contact

Dana-Maria Faneker 06-18137271
Hermen Vlothuizen 06-45057198