Ik heb de stoute schoenen aangetrokken!

VR bril de eerste

 

Net een goed artikel gelezen over Michael Puett. Hier is het artikel te lezen: http://www.nrc.nl/next/2016/05/06/er-bestaat-niet-zoiets-als-het-ware-ik-1616045

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en hem een mail gestuurd en hem gevraagd om een ontmoeting. Hij is op dit moment in Europa en ik hoop hem nog te kunnen treffen voordat hij weer terugvliegt naar de U.S. waar hij werkt als docent Chinese Filosofie op Harvard. Zijn colleges zijn de drukst bezochte colleges van Harvard en trekken gemiddeld zo’n 700 studenten.

Als coach werk ik namelijk met Virtual Reality en in zijn artikel heeft hij gesproken over het doorbreken van gedragspatronen bijvoorbeeld in de vorm van rituelen. Hij zegt ook dat door juist naar buiten te kijken en de interactie met jezelf en de ander te verbeteren, kun je als mens verbeteren.” Met Virtual Reality kan je dat perfect doen en daar zou ik heel graag met hem over in gesprek.

Ik ben de eerste coach in Nederland die met deze technologie werkt en ik geloof dat Virtual Reality op dit moment de meest krachtige tool is waarmee je kan werken om mensen te helpen creator te zijn in plaats van slaaf te zijn van gedragspatronen/ verslavingen. Op dit moment ben ik virtuele werelden aan het bedenken waar dit in mogelijk gemaakt wordt.

Nu maar hopen dat hij het interessant genoeg vindt!

Voor mensen die dit interessant vinden, ik geef deze maand een workshop over Virtual Reality en coaching speciaal voor coaches. Binnenkort meer informatie. Kijk ook even op www.captainvr.nl

-Dana-Maria Faneker