Op bezoek bij CleVR

 

Vorige week was ik bij CleVR op bezoek. http://clevr.net/nl/

Koploper van Nederland als het gaat om Virtual Reality op het gebied van Therapie.

CleVR maakt interactieve virtual humans waarmee ze mensen met een sociale fobie, maar ook mensen met ernstige angststoornissen kunnen helpen, zoals bijvoorbeeld psychose. De GGZ Parnassia werkt sinds 2010 al met deze technology gemaakt door CleVR. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de verbetering in de gezondheid en welzijn aanzienlijk bevorderd met behulp van Virtual Reality Exposure Therapy, ook wel bekend als VRET. Virtual Reality is binnenkort niet meer weg te denken in de (geestelijke) gezondheidszorg maar ook in de coaching en therapie sector zal heel veel gaan veranderen. Ik vind het super gaaf om aan de rand te staan van zo iets groots.

Het was heel leuk om bij CleVR op kantoor te kijken, waar ook alle andere StartUps zitten van YES!Delft.  Misschien dat ik daar ook wel ooit kom te zitten met CaptianVR.

Ik ben in ieder geval hard aan de weg aan het timmeren om Virtual Reality in de coaching wereld bekend te maken. Deze maand ga ik een workshop geven voor coaches die interesse hebben om te gaan werken met Virtual Reality. Ga voor meer informatie naar www.dana-maria.nl en check de agenda.

Ik heb de crew van CleVR ook laten zien hoe ik als coach mensen help om van hun podiumVRees, netwerkVRees, FeestVRees af te komen.