VR coaching

Life Coaching met de Virtual Reality-Bril!

In 2015 is ben ik op het idee gekomen om Virtual Reality in te zetten voor coaching.

Met virtual reality kan je mensen op een effectieve manier in een veilige omgeving blootstellen aan uitdagingen en/of doelen. Hierdoor kunnen mensen zich ontzettend snel ontwikkelen. In 2016 heb ik de prijs voor het beste VR idee van Nederland gewonnen ”de Samsung VR Challenge”. Met het idee ‘VRees of Liefde’.                                              

Donderdag 26 mei 2016 — Amsterdam

Stress en angst kunnen je leven totaal beheersen en voor veel mensen is de stap te groot om zichzelf in ongemakkelijke situaties te begeven die stress en angst veroorzaken. Deze situaties worden vermeden, daardoor krijgt men geen gevoel van controle over de situatie en daardoor blijft de stress en angst bestaan. Virtual Reality biedt de mogelijkheid om situaties in alle rust, op een veilige manier in een virtuele omgeving te ervaren. We bootsen levensechte situaties na en helpen mensen daarmee stress te herkennen, reguleren en reduceren en hun angsten onder ogen te zien.

Bij coaching gebruiken we ook visualisatie om mensen te brengen waar ze willen zijn. Want als je het je kunt voorstellen, is het ook gemakkelijk te bereiken. Het doel is om dat beeld zo compleet en voelbaar mogelijk te maken. Met Virtual Reality kun je jezelf zelfs onderdompelen in die nieuwe realiteit zodat je het tastbaar maakt en zo dichtbij brengt dat je echt gelooft dat je er bent. Je brein maakt zelfs nieuwe verbindingen zodat het in het echte leven volledig open kan staan voor deze nieuwe realiteit. Zo worden doelen behalen en dromen waarmaken een stuk gemakkelijker en leuker.

 

VR coaching is een ontzettend effectieve manier van coaching en heeft al voor verbazingwekkende resultaten gezorgd.

Laat je leven niet leiden door stress en angst – word de kapitein van je eigen leven!

Neem voor meer informatie graag contact met me op.