Missionsailor

Zeilreizen met een missie

We organiseren reizen op traditionele zeilschepen voor directeuren en C-level management. De coaching, trainingen en workshops aan boord zijn gericht op leiderschap, teambuilding, communicatie, co-creatie, work-life balans en persoonlijke groei.

Neem voor meer informatie graag contact met me op.

Voor het eerst aan boord van een zeilschip (Blog 2016)20160328_120824

Doordat ik nauwelijks meer op school te vinden was, veel spijbelde en ook geen zin had in werk stapte ik 20 jaar geleden op een zeilschip voor met (moeilijke) jongeren.

Toentertijd gaven ze mij dus de keuze om gewoon naar school te gaan of, door mee te doen met dit project, zelf te achterhalen welke richting ik op wilde met mijn leven, school en toekomstige werk. Ik koos ervoor om met zeilschip de Tukker (een begrip in Enschede) mee te gaan, omdat me dat eigenlijk wel stoer leek.

De reis ging over de Oostzee in Denemarken en buiten schipper Niko – een echte schipper met baard en pijp – waren we met alleen maar meiden aan boord. Dit betekende uiteraard ruzie! Ook Ini Golbach ging mee als schipper. Het was haar eerste zeilreis aan boord van de Tukker, en voor mij zelfs mijn eerste zeilreis ooit.

 20160328_142151Mijn leven veranderde. Ik ging weg van de (negatieve) invloeden van de stad en de samenleving en zag een wereld vol mogelijkheden. Ik ging de natuur in en kwam tot de kern van dingen. Opgescheept op een schip kreeg ik inzichten over mezelf en mijn rol in een groep. Ik kwam tot besef van mijn eigenwaarde, krachten en talenten. Echter werd ik ook met mijn neus op de feiten gedruktwant ik moest (moeilijke) keuzes gaan maken die de koers bepaalden van mijn toekomst. Het was niet zomaar een leuk zeilreisje. We moesten hard werken aan boord om dat schip van A naar B te zeilen, en we kregen bepaalde oefeningen om te kijken hoe wij als persoon reageerden. Zo werden we een keer gedropt op een eiland, waarna we met z’n tweeën van de ene havenstad naar de andere moesten zien te komen. Het schip zeilend en wij lopend; althans dat was volgens mij de bedoeling (wij zijn gewoon met de bus gegaan).

20160328_112257-1

Nu, zo’n 20 jaar later, organiseer ik zelf zeilreizen met Ini als vaste schipper. Dit doen we het liefst aan boord van de Tukker natuurlijk. Deze zeilreizen hebben de missie om mensen weer kapitein van hun eigen leven te laten worden, in plaats van matroos, dek schrobber, verstekeling of zelfs schipbreukeling. We willen mensen een positief en leuk leven geven, met een duidelijke koers en een aankomsthaven waarbij zij zich prettig voelen. Onze coaching en training zijn voornamelijk gericht op teambuilding, persoonlijke groei en zelfinzicht.

Deze manier van zeilen heeft mijn leven veranderd en ik hoop dat ik er anderen weer verder mee kan helpen.

Ook dit jaar staan er zeilreizen gepland voor mensen met autisme en/of ADHD. Deze reizen organiseer ik samen met Hermen Vlothuizen die gespecialiseerd is in deze doelgroep. We hebben een heel goed en effectief programma bedacht om mensen te helpen met het vergroten van zelfinzicht, communicatie en netwerkvaardigheden. De mensen die meegaan zullen dit avontuur nooit vergeten.

Be the captain of your Life!

 

Zeilreis augustus 2016

Maak kennis met Dana-Maria Faneker en Hermen Vlothuizen.

Specialiteiten: reizen, zeilreizen, coaching, autisme

Dana-Maria heeft jarenlang gevaren met groepen op de internationale zeilvaart. Ze is lifecoach en ze organiseert zeilreizen met coaching als doel. Hermen werkt als (job)coach voor, vaak hoogbegaafde, cliënten met autisme en/of ADHD.

Wij zullen onze expertise en ervaring combineren door van 15 tot en met 19 augustus 2016 op een groot traditioneel zeilschip een 5-daagse coachingsreis te organiseren voor mensen met autisme en/of ADHD.

Doel van de reis is om, terwijl we gezamenlijk mooie ervaringen opdoen, te werken aan grotere zelfkennis/zelfinzicht, aangescherpte communicatieve vaardigheden en een groter netwerk.We kozen voor een vijfdaagse reis, zodat we onderweg ook alle tijd hebben voor training en coaching.

Samen zeilen op een groot traditioneel zeilschip, dwingt ook die opvarenden die elkaar eerder niet kenden om samen te werken. Een dergelijk groot schip vaart namelijk alleen dan, wanneer ook echt alle opvarenden een eigen taak op zich nemen. Zo maak je versneld kennis met elkaar en leer je om op elkaar te vertrouwen. Samen zul je immers de klus moeten klaren.

Wanneer je dan onderweg ook nog samen in een fijne en veilig aanvoelende sfeer mooie ervaringen opdoet – het schip laten droogvallen op het wad of een avond praten rond een kampvuur – smeed je bijna als vanzelf sterke onderlinge banden. Als je dat een paar dagen achtereen doet, laat iedereen als vanzelf zijn of haar ware aard zien. Juist dan kan verbinding ontstaan, ook voor diegenen voor wie dat doorgaans net wat moeilijker is.

Zeilreis-A5