Koers Captain VR

 

Door Louise

Stel je eens voor. Je bent net 22 geworden, bijna afgestudeerd en de wereld ligt aan je voeten. Dagelijks gaan er nieuwe deuren voor je open maar toch blijft de toekomst voor jou een raadsel; je weet namelijk niet wat je wilt.

Dat zoekende meisje was ik, Louise. Aangenaam. In de afgelopen jaren ben ik de meest variërende evenementen afgestruind in hoop ‘mijn ding’ te vinden en halsoverkopte beslissingen op carrièregebied vroegtijdig te voorkomen. Dit was uiteraard erg goed voor mijn zelfkennis en ontwikkeling. Echter werd de keuze (‘What is next?!’) er niet bepaald makkelijker op. Na elke introductie, ontmoeting en na ieder inspirerend gesprek werd mijn interesseveld namelijk alleen nog maar breder. Wat nu? Ik besloot mijn gevoel te volgen en kwam zo terecht bij Captain VR.
Dana en ik hebben elkaar vorige maand ‘toevallig’ ontmoet op de Campus Party Europe in Utrecht. Ik zou daar een paar uurtjes komen helpen als vrijwilliger en net toen ik binnenliep had Dana haar Samsung VR Challenge gewonnen: http://www.samsung.com/…/vrees-of-liefde-is-beste-vr-idee-v…. Mij werd toen gevraagd of ik even op haar stand wilde passen en ik mocht de apps op de VR bril uitproberen. Ik ben mijn hele leven al bezig met het overkomen van angsten en sociale fobieën en toen ik de bril opzette voelden de gespeelde scenario’s zo levensecht dat mijn oude angsten weer bovenkwamen. Het idee achter Captain VR liet dan ook een grote indruk op mij achter. In het kader van mijn studie ben ik bovendien erg geïnteresseerd in entrepreneurship, technologie en innovatie. Hoe mooi is het dat we in dit high-tech tijdperk leven en mensenlevens kunnen verbeteren met coole technieken en virtual reality brillen!

Ik had dus al gelijk een goed gevoel bij Captain VR en met de authentieke Dana klikte het ook meteen. Na het winnen van de wedstrijd kon zij wat hulp gebruiken met haar start-up en natuurlijk stond ik wel open voor zo’n mooi project. Bij mijn stagegesprek werd ik meteen al hartelijk ontvangen en begroet met drie zoenen. Mijn eerste ‘taak’ was om interessante evenementen gericht aan coaches op te zoeken en in de toekomst zal ik er zelf ook een aantal bijwonen. Perfect voor Louise de evenementenfreak! Daarnaast zal ik werken aan allerlei andere leuke projecten, zoals het bouwen van een Green Screen en ik zal hier en daar een blog schrijven.

Mijn eerste dagen bij Captain VR zitten erop en ik zit vol positieve energie. Ik ben al warm welkom geheten door Liberty van de financiën en ook kat Ella mag me geloof ik wel. Het is zo fijn om samen te werken aan iets dat mensen kan helpen hun angsten te overkomen, juist omdat ik weet hoe bevrijdend dat kan zijn.

Binnenkort volgen meer blogs en updates over Captain VR en het leuke team erachter. We hebben namelijk veel spannende vooruitzichten waar we ons nu al op verheugen.

VRees of Liefde