Virtual Reality

Nieuw in Nederland: Life Coaching met de Virtual Reality-Bril!VRBril

Er zijn oneindig veel angsten die je leven kunnen controleren, uiteenlopend van sociale fobieën tot hoogtevrees. Virtual Reality is een perfect hulpmiddel voor het doorbreken van dergelijke fobieën en patronen. Life Coaching met de virtuele bril is een nieuwe maar ontzettend effectieve manier van coaching, en heeft in de Verenigde Staten al voor verbazingwekkende resultaten gezorgd.

Voor veel mensen is de stap te groot om zichzelf in ongemakkelijke situaties te confronteren met hun angst. Virtual Reality biedt de mogelijkheid om situaties in alle rust in een virtuele omgeving te ervaren. We bootsen levensechte situaties na en helpen mensen daarmee hun angsten onder ogen te zien.

Doordat men als het ware wordt ondergedompeld in de virtuele wereld, komen veel onderliggende patronen en fobieën naar boven die we kunnen aflezen uit reactie en lichaamshouding. Het prettige aan virtual reality coaching is dat het wordt toegepast binnen een veilige omgeving, door een vertrouwelijke coach die de cliënt rustig door het proces heen begeleidt. Gezamenlijk doorbreken zij de angst en zetten zij de negatieve denkbeelden om naar positieve denkbeelden. Hierdoor leert de cliënt om (stapje voor stapje) in zowel zijn/haar denken als doen anders te reageren op bepaalde situaties, met als doel de angstcirkel uiteindelijk volledig te doorbreken.

De Virtual Reality brillen waar ik momenteel mee werk zijn de GearVR en de Oculus Rift.

 

Laat je leven niet leiden door fobieën en patronen – word de kapitein van je eigen leven!

Neem voor meer informatie graag contact met me op.